Stagiair(e) Technical Service (TS)

Stagiair(e) Technical Service (TS)

Locatie: Rotterdam- Hoogvliet, Zuid-Holland (Pernis)
Dienstverband: Stage
Opleidingsniveau: HBO, MBO
Ervaring: Student

Wij zijn voor onze Technical Service afdeling op zoek naar een stagiair(e) die graag een bijdrage wil leveren aan de uitvoering van de product en support afdeling.

Wie zijn wij?
Met een productiecapaciteit van meer dan 3 miljoen ton, mag Shin-Etsu zich 's werelds grootste PVC-producent noemen. In Nederland produceren wij op twee locaties: Botlek (VCM) en Pernis (PVC). Onze afnemers verwerken onze PVC in leidingsystemen, raamkozijnen, vloerbedekking, kabels en een groot aantal andere producten.

De afdeling TS bestaat momenteel uit 5 medewerkers: Technical Service, Product Liaison Manager, twee Technical Service Engineers en twee Analisten.

Werkzaamheden
Tijdens de stageperiode maak je kennis met alle facetten op laboratorium-gebied. Je ondersteunt de TS-collega’s en daarbij krijg je alle ruimte om ervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen op o.a. het gebied van:
• Kwaliteitscontrole van PVC;
• Specifieke analysetechnieken met betrekking tot het PVC verwerkingsproces;
• Ingangscontrole van grondstoffen;
• Zelfstandig testen uitvoeren op de gebieden van Chromatografie (GC/HPLC/GPC), IR, DSC, SEM/EDX en Titraties.

Verder wordt je tijdens de stageperiode betrokken bij diverse projecten waar jij een bijdrage aan kan leveren. In overleg met jou en je docent kan er besproken worden welk project jij het meest passend en uitdagend vindt, waarbij jij ook je eigen ideeën kwijt kunt.

Jouw kwaliteiten en persoonlijkheidsprofiel
Wij zijn op zoek naar een ambitieuze HBO/MBO student, die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. Naast routine lab werkzaamheden ben je technisch handig met apparatuur. Daarnaast beschik je over goede sociale- en communicatieve vaardigheden. Wat wij verder van jou vragen: initiatief, enthousiasme, flexibiliteit, teamgeest en de drive om jezelf verder te ontwikkelen.

Ons aanbod
We mogen dan wel de grootste PVC-producent ter wereld zijn, bij ons ben jij niet één van de velen. Naast veel afwisseling in een intellectueel hoogwaardig en open werkklimaat, biedt Shin-Etsu alle ruimte voor eigen initiatief en is iedereen direct en persoonlijk aanspreekbaar. Ook bieden wij een stagevergoeding.

Ben je enthousiast geworden over deze functie en wil jij ons team versterken? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar solliciteren@shinetsu.nl. Mocht je nog vragen hebben over deze vacature, kun je contact opnemen met Kim Harenberg, Trainee HR op   telefoonnummer 010 – 438 9788.

U bent hier