Maintenance en Reliability Engineering

Vacancies

Maintenance en Reliability Engineering

Wij zoeken een ambitieuze generalist en pragmatische Maintenance en Reliability Engineer met overtuigingskracht en teamspirit


Locatie:                Rotterdam-Botlek, Zuid-Holland
Dienstverband:    Fulltime
Niveau:                HBO - WO
Ervaring:              Minimaal 4 jaar


Shin-Etsu PVC BV is onderdeel van Shin-Etsu Chemical Ltd., wereldmarktleider in de productie van PVC. Productie in Nederland vindt plaats in twee moderne plants. Op het Bedrijvenpark Botlek wordt vinylchloride monomeer (VCM) geproduceerd. Dit is de grondstof voor de productie van polyvinylchloride (PVC)dat plaats vindt op onze locatie in Pernis. In ons werk staan veiligheid, prestatie, kwaliteit,  en verbetering centraal.

Wie zijn wij?

Met een productiecapaciteit van meer dan 3 miljoen ton, mag Shin-Etsu zich 's werelds grootste PVC-producent noemen. In Nederland produceren wij op twee locaties: Botlek (VCM) en Pernis (PVC). Onze afnemers verwerken onze PVC in leidingsystemen, raamkozijnen, vloerbedekking, kabels en een groot aantal andere producten.

De functie
Als Maintenance en Reliability Engineer ben je de specialist op het gebied van compressoren, pompen en ventilatoren. Je draagt er zorg voor dat het rotating equipment betrouwbaar blijft functioneren, lost problemen op en onderkent zaken die technisch verbeterd kunnen worden. Combineert theorie en praktijk door (storing) analyse, monitoring, inspectie en voorschrijven van toelaatbare toleranties.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

Belangrijkste pijler is het verbeteren (actualiseren en optimaliseren) en implementeren van onderhoudsplannen in SAP waardoor de rotating discipline naar een hoger kennis niveau wordt getild. Binnen de afdeling Maintenance Reliability Engineering ligt de focus op het maximaliseren van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de fabrieksinstallaties. Vanuit de discipline rotating ben je nauw betrokken bij het ontwikkelen van een lange termijn visie en strategie op het gebied van Maintenance en Reliability Management als basis van jouw activiteiten.

Jouw kwaliteiten en persoonlijkheidsprofiel

  • Je hebt een afgeronde HTS of TU opleiding bij voorkeur richting Rotating;

  • Je hebt tenminste 4 jaar ervaring met rotating equipment binnen de (petro) chemie of een energiebedrijf;

  • Je bent pragmatisch met klant- en service gerichte instelling;

  • Je bent kritisch en streeft doorlopend naar nadere inspectie en onderzoek;

  • Je bent bekent met methodieken als FMECA en RCM;

  • Je bent analytisch sterk.

Ons aanbod
We mogen dan wel de grootste PVC-producent ter wereld zijn, bij ons ben je niet een van de velen. Naast veel afwisseling in een technisch hoogwaardig en open werkklimaat, biedt Shin-Etsu je dan ook alle ruimte voor eigen initiatief en hechten we zeer aan korte lijnen en directe, persoonlijke communicatie. Ook investeren we graag in jouw verdere ontwikkeling. Ons arbeidsvoorwaardenpakket mag er zijn en omvat onder andere een goed salaris, een 13e en 14e maand. En een uitstekende verlofregeling bestaande uit 25 vakantiedagen en 15 Adv-dagen. De functie biedt uitzicht op een vaste aanstelling.

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden en is werken bij Shin-Etsu iets voor jou? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar solliciteren@shinetsu.nl   of neem contact op met Elisa Bakker via 010-438 9788.

U bent hier