Met een productiecapaciteit van meer dan 3 miljoen ton, mag Shin-Etsu zich 's werelds grootste PVC-producent noemen. In Nederland vindt de productie plaats op twee locaties: Botlek & Pernis. Het commerciële hart zetelt in Hilversum. Onze afnemers verwerken onze PVC in leidingsystemen, raamkozijnen, vloerbedekking, kabels en een groot aantal andere producten.

Nieuws

Het inzamelen van gebruikte kunststoffen voor sorteren en recyclen is een kwestie van goede wil. Sommige industrieën hebben hoge prestatieniveaus, zoals de bouwsector, die na de verpakkingsindustrie de op één na grootste afnemer van polymeren is.

Van de 10 miljoen ton kunststoffen die de bouwsector elk jaar gebruikt, is bijna de helft gemaakt van PVC. Hoewel PVC uitstekende eigenschappen heeft, had het materiaal twintig jaar geleden een tamelijk negatief imago, omdat het als niet-recyclebaar werd beschouwd.

De industrie vatte de stier daarom bij de horens en deed er alles aan om PVC recyclebaar te maken met zijn VinylPlus-programma. Dat doel is bereikt en we verwachten dat de sorteer- en recyclingprocessen van de industrie in 2020 elk jaar meer dan 800.000 ton PVC recyclen.

Bron: http://www.plastics-themag.com/

 

BureauLeiding introduceerde als kenniscentrum rond werken met kunstofleidingen recent een nieuwe website. Het Kennisdossier en BIS – Buizen Inzamel Systeem zijn een bezoek waard.

In het Kennisdossier staan tal van artikelen over ontwerpen en bouwen met materialen die zo min mogelijk tot geen negatieve invloed hebben op het milieu. Het BIS - Buizen Inzamel Systeem is inzamel- en recyclesysteem voor alle kunststof leidingafval. BIS accepteert gebruikte PVC, PE en PP-buizen en verwerkt deze tot nieuwe grondstof. Meer dan de helft van het kunststof leidingafval in Nederland wordt met behulp van deze inzameling in de keten gehouden. Zo levert BIS een bijdrage aan de Circulaire Economie.

 Ervaar hoe uitdagend het is om een chemiebedrijf te runnen,
 dat duurzaam onderneemt én winst maakt.

  

Nieuws

Nieuws